Kezelések

Rendelőnkben az alábbi fogászati kezelésekkel állunk pácienseink rendelkezésére

Általános fogászat

A hétköznapi élet során leggyakrabban szóba kerülő kezelések, úgymint a fogtömés, foghúzás, gyökérkezelés tartoznak ide. A fenti beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végezzük a fájdalommentes kezelés érdekében.


Kozmetikai fogászat (esztétikai fogászat)

A szép mosoly eléréséhez alkalmazott technikákat foglalja magába. A legújabb technológiának köszönhetően azok számára is elérhetővé vált a „tökéletes mosoly”, akikkel esetleg a természet nem bánt bőkezűen. Ehhez mosolytervezés,fogfehérítés (rendelőben, vagy otthon), porcelán héjak, fél és teljes koronák, hidak inlayek (betétek) és onlayek (rátétek), a régi amalgámtömések helyettesítésére szolgáló hosszú életű és egyben esztétikus kezelések állnak pácienseink rendelkezésére.

 


Endodoncia

Gyökérkezelési eljárások és kisebb szájsebészeti beavatkozások tartoznak ide, melyek bizonyos esetekben elengedhetetlenek a fog megőrzéséhez.


Helyreállító kezelések

A száj alapvető karbantartása. Sérült, zsugorodott, hiányos tömések cseréje, koronák és hidak felépítése, implantátumok behelyezése és karbantartása, részleges és teljes protézisek kialakítása és amennyiben szükséges a harapás korrigálása. Fogínyproblémák kezelése további fogászati beavatkozások előtt. Ezekre a kezelésekre is belvárosi rendelőnkben kerül sor ez esetek nagy részében.  A komolyabb beavatkozásokat implantológus és szájsebész specialisták bevonásával végezzük.


Fogászati implantáció

Fogainkat leggyakrabban fogszuvasodás (káriesz) vagy fogínysorvadás (parodontózis) következtében veszítjük el, de baleset is lehet az okozója a fogvesztésnek. A foghiányt a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni – erre jelenthet jó megoldást a fogászati implantátum. Sok pácienst zavar a részleges vagy teljes protézis, aminek nem megfelelő rögzítése estén gyakran kellemetlen mellékhatások jelentkezhetnek: a rágási funkciók és a beszéd is korlátozódhat. Kisebb foghiányok, illetve egy fog hiányának megszüntetéséhez a szomszédos fogak bevonásával és lecsiszolásával addig egészséges fogak is feláldozásra kerültek az eddigi fogpótlási módszerekkel.(pl. híd alkalmazásával). A fogászati implantátum egy korszerű fogászati beavatkozás, mellyel a fent leírt fölösleges áldozatok és kellemetlenségek elkerülhetők.

Az implantátumok a hiányzó fogakat helyettesítik, úgy, hogy az eredetivel szinte teljesen megegyező hatás is elérhető. Az úgynevezett műgyökér, a korábbi fog(ak) helyére, az állkapocsban kerül(nek) elhelyezésre (implantálásra). A gyógyulási idő alatt a csont benövi az implantátumot, így rögzítve azt a csontban. A három hónapos gyógyulási idő alatt, az implantátumok a nyálkahártya (fogíny) alatt helyezkednek el, ami ebben az időben védi őket a terheléstől.


Arc- és mosolyesztétika

A szépen ívelt, telt és kifejező ajak elengedhetetlen része a szép arcnak. A túlságosan keskeny ajkak az arcot ugyanis szigorúvá, semlegessé és szürkévé teszik. Bizonyos kor felett az ajkak veszítenek teltségükből és elvékonyodnak, s természetesen a keskeny ajkak örökletesek is lehetnek, életkortól függetlenül. Az ajkak volumenpótlását, valamint a ráncfeltöltést rendelőnkben a legkorszerűbb hyaluronsav alapú anyaggal végezzük specialista segítségével. A hyaluronsav a bőrünk természetes alkotórésze, amely biztosítja a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát. A hyaluronsav koncentrációja azonban az életkor előrehaladtával csökken, így megindul a bőr öregedési folyamata, amelynek jele többek között a ráncok kialakulása, a rugalmatlan bőr. Ez a folyamat ajkainkra is hatással van, a kor előrehaladtával megjelenhetnek apróbb ráncok nem csak a száj körül, de az ajkakon is, amit kiválóan el lehet tüntetni ajaktöltés segítségével. Ajaktöltés esetén a hyaluronsav alapú, felszívódó töltőanyagot helyi érzéstelenítésben, injekcióval juttatjuk a bőr alá. A kezelés mindössze néhány percig tart, ám érzéki ajkak varázsolhatóak és gyors, látványos és tartós eredmény érhető el segítségével.